Arsip Tag: simbah

PILKADA

simbah MAGELANG telpon: le, iki milih sing endi? sopo sing apik? … aku njawab: walah, kulo MBOTEN NGARTI. monggo terserah simbah mawon. kulo mboten nderek milih … alih bahasa: simbah MAGELANG telpon: thole, ini milih yang mana? siapa yang bagus? … Baca lebih lanjut

Dipublikasi di Aku dan Lingkungan | Tag , , | Meninggalkan komentar

Ngelmu dagang

miturut simbah: wong dagang kui kudu wani ‘tuna sathak bathi sanak’ … bathi sithik ora papa, asal bisa nambah dulur lan akeh kancane. ben warunge payu, dodolan aja larang2 sing marai wong kapok belanja ning warungmu —– bathi sithik nanging … Baca lebih lanjut

Dipublikasi di Simbah | Tag , , , , | Meninggalkan komentar

Simbah Gerah

Nderekke simbah neng dokter Dokter: “Sing diraoske napa mbah”…. Simbah : “Weteng kula raose kembung pun pinten2 dinten, mboten doyan neda, kalih boyoke kok pegel2, nyuwun suntik pak dokter…..” Dokter : “Lha nek tindak wingking (BAB) pripun.? Simbah : “Nggih … Baca lebih lanjut

Dipublikasi di Guyonan | Tag , , , | Meninggalkan komentar